Er frisk fisk bedre?

 Det fleste af os ved naturligvis godt, at frisk fisk er klart det lækreste. Det betyder dog ikke, at fisk fra frost ikke kan være yderst delikat. Når du køber “frisk” fisk, kan de ofte have været både en halv eller hel uge undervejs. 

Medmindre du køber direkte ved fiskebåden, når de kommer ind fra havet, er det langt fra sjældent, at der går en hel del dage fra de er hevet op, og til de lander på dit spisebord. Når man køber frossen fisk, så er de typisk blevet frosset ned ganske få timer efter. På den måde bliver vitaminerne og mineralerne faktisk bevaret bedre. 

Hvor længe kan fisk holde sig?

En fisk er bedst lige når den bliver fanget. Fra den dag den er fanget begynder den lige så langsomt at gå i fordærv. Opbevares den omkring frysepunktet kan den holde sig i maksimalt 10 dage. Det store problem er naturligvis at det er de færreste mennesker der mulighed for dette. De fleste af os har et køleskab og en kummefryser eller lignende. Hvor fryseren er omkring minus 18 grader er køleskabe omkring 5 – begge dele langt frysepunktet. 

Når du køber frisk fisk skal det derfor også spises inden for ganske få dage, hvis du vil have den gode smag. Kommer en fisk direkte i fryseren kan den holde sig mellem 2 måneder og et halvt år, alt efter hvilken slags fisk der er tale om. Fed fisk kan holde sig et par måneder, mens mager fisk kan holde sig i op til et halvt år.

Så selvom frossen fisk ikke smager helt så fantastisk som frisk fisk, så er det ikke på grund af sundheden, at man sal fravælge det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *