Sådan får du inkorporeret mere fisk i din kost i hverdagen

Efter en lang og stressende arbejdsdag kan det være svært at komme op med måltidsideer til familien. Der er mange, der nok ender ud med nogle af de retter, som er nemme, og som måske ikke altid er så varierede og sunde, som man ønsker det. Særligt fisk er noget, som kan være svært at gøre til en både lækker og normal del af de retter, som man serverer i hverdagen.

Og hvad kunne løsningen på det så være? Hvis man ikke kender så mange retter med fisk i, men gerne vil være bedre til at spise mad med fisk til hverdag, fordi man måske er pescetar, og fordi det desuden også er virkelig sundt, så kan man overveje, om man skal abonnere på måltidskasser med fisk, da det netop er en rigtig god, sund og nem måde at få spist flere fiskeretter i sin hverdag. 

Fordele ved fisk

Der er mange grunde til at spise fisk. Fisk er en kilde til sundhed med de mange gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler du får igennem kødet. Især de fede fisk som laks, tun, makrel og ørred. Her får du et par grunde til at inkorporere mere fisk i din hverdag:

  • Omega-3: Fisk og skaldyr er hovedkilde til omega-3 fedtsyrer, som har mange gavnlige effekter for kroppen. Selvom det er muligt at få omega-3 kapsler, så vil det aldrig være lige så godt som at få det igennem fisken.Læs mere her: https://hjerteforeningen.dk/forebyggelse/kost/styr-paa-foedevarerne/spis-dig-sund-med-fisk/
  • Supplering af protein: Rødt kød er noget af det mad, der indeholder mest protein. Dropper du derfor kødet, er du nødt til at suplere dit protein med noget andet. Fisk, æg og mejeriprodukter er alle gode proteinkilder og giver dig derfor de nødvendige mineraler, du har brug for.
  • Lavere klimaaftryk end andet kød: Er du stoppet med at spise kød på grund af dets dårlige klimaaftryk men er ikke villig til at droppe fisken? Så er der godt nyt. Selvom alt kød sætter et klimaaftryk, så er fisken langt bedre en oksekød. Du gør derfor stadig noget godt for klimaet ved at være pescetar.

Måltidskasse med fisk

Måltidskasserne er efterhånden blevet meget populære i mange forskellige familier, og det er der flere grunde til.

Først og fremmest så bliver det meget nemmere at spise lækkert og varieret mad, da både ingredienser og opskrifter er med i måltidskasserne. Dertil kan man altså også sige, at der er et problem med madspild, som ikke bliver lige så stort, da måltidskasserne indeholder præcis den mængde af de forskellige råvarer, som man skal bruge. Har du lyst til at prøve, kan du her finde spændende måltidskasser med fisk fra forskellige udbydere. 

Så er der også den ekstra ting, at man med måltidskasserne har mulighed for at blive mere kyndig i køkkenet, hvilket eksempelvis kommer til gavn, hvis man gerne vil begynde at spise mere mad med fisk.

Hvis man netop vælger en måltidskasse med fisk, så får man mulighed for at afprøve en masse forskellige fiskeretter, som man måske ikke ellers havde kastet sig over, fordi man måske ikke lige nødvendigvis ser sig selv som den allerbedste i et køkken.

Afprøv nye fiskeretter og lev en sundere og mere lækker hverdag

Som tidligere nævnt er det netop rigtig godt at spise mere mad med fisk til hverdag. Der er det klimamæssige perspektiv, som netop gør, at flere vælger at spise mere fisk i stedet for eksempelvis oksekød og den slags kød, som sviner mere i forhold til miljøet.

Men så er der selvfølgelig også alle de helbredsmæssige grunde til at spise mere mad med fisk, som også betyder meget for mange af dem, der eksempelvis opsøger måltidskasser med fisk.

Så der er næsten ikke andet for end netop at undersøge nærmere, hvilke muligheder der rent faktisk er, når det kommer til at vælge måltidskasser med en masse gode fiskeretter. Der er efterhånden ret mange udbydere af måltidskasser, og de fleste af dem har også et bredt udvalg af fiskeretter, som man så kan tilføje.

Når man har været i gang med sine måltidskasser med fisk i et stykke tid, vil man altså hurtigt få et bredere kendskab til, hvordan man kan lave gode fiskeretter, og så vil man måske endda få mod på også selv at prøve sig frem med nogle fiskeretter, hvor man ikke nødvendigvis følger en opskrift, men derimod bruger de færdigheder man har lært fra måltidskasserne med fisk.


Udgivet

i

af

Tags: