Velkommen

At være pescetar vil sige, at man er vegetar med det forbehold at man spiser fisk og skaldyr. I mange tilfælde er mejeriprodukter og æg også en del af kosten. Det betyder ikke, at man skal spise kedelig mad, tværtimod. Her på siden finder du masser af gode opskrifter til lækker aftensmad, frokost og snacks. Du finder både vegetariske, veganske og ikke mindst masser af retter med lækker fisk. 

Hvad er en pescetar?

Der findes nok ikke mange, der ikke kender til begrebet en vegetar eller en veganer for den sags skyld. Skulle du have sovet under en sten de sidste par årtier, så opfrisker vi det lige hurtigt her. En vegetar er i langt de fleste tilfælde en, der ikke spiser kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr. Når det kommer til mejeriprodukter og æg, er det lidt anderledes. Her er der stor forskel på, hvordan man som vegetar anskuer dette. Er man derimod veganer, er dette også blandt de bandlyste fødevarer.

Der er mange forskellige grunde til at være vegetar eller veganer. Nogen er det på grund af sundhed, andre på grund af dyrevelfærd/rettigheder mens andre igen er det på grund af klimaet. Veganere findere man typisk i gruppen med dyrenes ve og vel. 

En pescetar spiser fisk !

For helt enkelt at forklare, hvad en pescetar er, og hvilken form for vegetarer disse tilhører, skal man blot kende ordets betydning. På ”engelsk” eller rettere italiensk hedder det en pescetarian, der er en sammentrækning af pesce, som betyder fisk, og arian der kommer fra vegetarian. Så en pescetarian eller en pescetar, er en vegetar der også spise fisk og skaldyr. En Pescetar spiser i langt de fleste tilfælde også mejeriprodukter og æg. Man bør dog altid huske på, at der ikke er regler, og man selv kan sammensætte det som man vil. Vi tager det bare ud fra den generelle tolkning. 

Er en pescetar en vegetar?

Da fisk og skaldyr (udover mejeriprodukter og æg) indgår i det mad der indtages, er der nogen der taler mod, at en pescetar rent faktisk er en vegetar. Hvis man kigger i retning af de lidt mere hårdkogte vegetarer, er der ikke nogen tvivl om, at en pescetar IKKE er en del af familie. For at blive i denne termologi, så er en pescetar ikke i direkte familie med vegetarer, men det er en ikke så fjern slægtning. Du kan læse mere om livet som vegetar her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *