Fiskelasagne med torsk


Dette er en af de helt store klassikere, når det kommer til vegetarreter. Lasagnen der naturligvis historisk laves med oksekød, er på mange måder en omnibus ret, da den kan laves på så mange forskellige måder. Den kan laves med mere eller mindre alle typer af kød, og den kan laves uden. Det handler blot om at være fantasifuld. 

Vi har har valgt at lave den med torsk, man kan laves med flere forskellige typer af fisk.

500 g Torsk 

8 lasagneplader 

2 fed hvidløg 

2 dl boullion (fisk eller grøntsag) 

400 g revne gulerødder 

300 g hvidkål (du kan også bruge spinat) 

500 ml bechamelsovs (køb færdig eller lav selv) 

Salt, peber, paprika 

25 g smør

Sådan går du

Smelt smørret (du kan også bruge en neutral olie). Det må gerne være ved høj varme, men det må ikke brune. Bruger du olie, er det vigtigt at det er varmt, så du ikke koger ingredienserne. I den varme olie eller smør svitser du hvidløg i et minuts tid, så smagen træder frem (du kan også tilsætte et halvt løg). 

Herefter tilsætter du bouillonen og lader det koge et par minutter inden du tilsætter de revne gulerødder, og hvidkålen eller spinaten. Tilsæt salt, peber og paprika og smag til. Alt efter smag og behag kan du også putte en dåse hakke tomater i. 

Torskestykkerne (der skal være tynde) drysser du med lidt salt og peber (og eventuelt citron eller lime). 

Herefter smører du et ovnfast fad på ca 20×25 cm og begynder at bygge lasagnen på helt traditionel vis. Først lidt af grøntsagerne, så fisk, så mornaysauce og så lasagneplader. Dette gentager du et par gange, til du løber tør for fyld.

Til sidst kan du efter smag og behag tilsætte lidt rasp og eller en lille bitte smule ost. Bag lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter og giv den eventuelt grill til sidst for at brune den. 

Lad den hvile i 10-15 minutter og nyd den så.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *