Sprødt lakseskind


Hvis du er som mange andre, så kan du nærmest ikke få skindet hurtigt nok af laksen og få det smidt ud. Der er sågar mange der fjerner skindet, inden de steger laksen. Det er dog en fejl. 

Laver man laks på panden bør man altid stege med skindet på. Skindet holder sammen på laksen og sikrer, at den ikke falder fra hinanden. Det beskytter også fisken mod varmen fra panden, så den ikke bliver tør. Når fisken er næsten færdig kan du vælge at stege laksen på den modsatte side af skindet. De fleste smider som sagt skindet ud, men lad vær med det. 

Hvis du alligevel fjerner skindet inden du tilbereder, så lad vær med at smide det ud. Der sidder nemlig meget lækker smag i det. Nogen tror, at det smager rigtig meget af fisk, men det er ikke tilfældet. 

Skindet kan bruges som snack til en fiskeret, eller du kan servere det som underlag til en lækker laksetatar, eller en lakse/tunmousse. Det giver lige lidt ekstra.

Sådan gør du

  • Fjern alt kødet fra skindet og skrab det på begge sider med en kniv.
  • Bag skindet i ovnen ved 80-100 grader i 5-6 minutter
  • Steg dem på panden i olien ved høj varme – de skal have få sekunder
  • Læg dem på fedtsugende papir og drys evt med salt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *